Hoi Gua

   Kung-Fu

 

GESCHIEDENIS


Geschiedenis Hoi Gua en Kung-Fu scholen Nggo-Mbie-Paei

Onze school Hoi Gua heeft het levenslicht gezien in oktober 2005 in Lanaken (België). In 2008 hebben we een school geopend in Maastricht, deze is in maart 2014 verhuisd naar Kerkrade. De school is aangesloten bij Nggo-Mbie-Paei Kung-Fu.

De Nggo-Mbie-Paei stijl komt origineel uit Indonesie, maar werd al snel bewerkt door Richard Offerbeek tot een geheel eigen stijl. De Kung-Fu vormen van Richard Offerbeek vormen de basis van de stijl in Nederland en bevatten verschillende elementen van Karate, Taekwondo, Poekoelan en Pentjak Silat en worden ook nu nog steeds beïnvloed door KunTao, Kyusho Jutsu, Wu Shu, Tai Chi en Chi Kong.

De Nggo-Mbie-Paei stijl heeft als basis Kung-fu. Daarnaast heeft het veel andere stijlen geassimileerd en is daardoor allround en erg geschikt voor zelfverdediging. Naast verschillende trappen, stoten en afweren, worden er ook Jiu-Jutsu achtige klemmen en grepen gebruikt.

De stijl is geschikt voor jong en oud omdat er niet overdreven veel acrobatiek in voorkomt, maar wel veel effectief handwerk.